PDA

View Full Version : Toyota Gearbox needed



spoonies
22-07-05, 03:37 PM
I know it's not the 'box of choice, but my Ram SC was fitted with the "Steel case" toyota box with a Dellow adaptor kit etc to allow it's use with 350 Chevy.
Guess what, all that torque has finally broken the box. Not before the shortened drive shafts and Jag diff gave way though!
My problem is finding a replacement box that will simply bolt straight back in as I don't have enough time etc etc to source the correct bell housing, clutch, drive shaft etc to change over to a T5 or R154 Supra box before the end of this good weather!!!
Does anyone have one laying around?
I have photo's available for comparison and would be pleased to hear from anyone who can help.
Colin

Steve-Art
22-07-05, 06:03 PM
Hi Colin,

The same thing happened on my brother in laws Ram.

We couldn't find a steel case box anywhere, we must have visited 30+ breakers including Japanese specialists none of them even recognised the box, we believe it could be Austrailian as the Dellow bellhousing is made in Austrailia.

Eventually we gave up fitted a Jaguar 5 speed Getrag and asked Ken at AK to make us a adaptor plate. It was a fairly easy conversion. It has been on 4 years now and seems fine.

I know this doesn't help you find a box but it may be a solution if you're totally stuck.

Steve

spoonies
23-07-05, 09:21 PM
Many thanks Steve.

I think I've got a replacement today from a later Supra, just need correct bell housing

For those who are interested, the old box is a W50 as fitted to 78-81 Celica.

Colin

HyTork
13-08-11, 07:52 PM
One here:

eBay - The UK's Online Marketplace (http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170678268834&ssPageName=STRK:MEWAX:IT)

Would have posted earlier but site has been down.

Lloyd Barnes
14-08-11, 10:10 AM
I think you'd have needed to post much earlier!!! Gearbox was needed 6 years ago :-D

HyTork
14-08-11, 10:51 AM
Lol, yeah. Would pay to look at the post date in future.:confused:

spoonies
17-08-11, 06:47 PM
And I thought my broadband was slow!
Started this when I was on dial-up.
Thanks anyway.