Results 1 to 10 of 19

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Glasgow
    Posts
    229

    Electric hand brake

    Hi , has any one fitted an electric handbrake ? Was thinking of using a vauxhall electric motor pulling the cable with a power switch on the dash. Have i over simplified the upgrade ? Thanks

    james
    GD 427 euro LS1 Magnum T56 (sweet)

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Tavistock, Devon
    Age
    69
    Posts
    1,313
    See here James, Craig Perry has done one I believe.
    http://www.cobraclub.com/forum/showt...ght=hand+brake
    Cheers,
    Murray


    That's the trouble with you Sailors, long hair, quick zips and, Oohh, look at the size of that!!

    If I agreed with you, we'd both be wrong.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Glasgow
    Posts
    229
    Hi thanks for link.

    james
    GD 427 euro LS1 Magnum T56 (sweet)

  4. #4
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    52
    Hi, I fitted an electronic calliper solution from Hi-Spec. It's quite neat as it's a single solution acting on the disk i.e. no need for spot callipers, separate handbrake mechanisms, cables etc.

    I had to have the original Jag disks replaced with larger, bespoke disks, so it was quite an expensive solution. But, hopefully simpler to maintain.

    I tried attaching some pics, but not having much luck

  5. #5
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    52
    Hi

    Managed to attach the images (the original file size was too large).

    Hopefully, this gives a better idea of the overall solution.



    Regards

    Russell

  6. #6
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Glasgow
    Posts
    229
    Thanks Russell differently worth some thought, build looks good.

    james
    GD 427 euro LS1 Magnum T56 (sweet)

  7. #7
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Worcestershire
    Age
    44
    Posts
    2,127
    The Hollins system uses a PCB, I have a PCB that works on my AK (after about three attempts), and at about half the cost of Hollins.

    I have three copies of the PCB but I’m not offering it as a solution (again) until it’s been IVAd and used for a bit.

  8. #8
    Quote Originally Posted by cperry View Post
    The Hollins system uses a PCB, I have a PCB that works on my AK (after about three attempts), and at about half the cost of Hollins.

    I have three copies of the PCB but I’m not offering it as a solution (again) until it’s been IVAd and used for a bit.
    I understand your caution, I think I will bite the bullet and go with the Hollin version

    thanks for the reply

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •