Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Hastings, East Sussex.
    Posts
    82

    Am I missing some nuts and bolts?

    Hi,

    For my mate and I, this is week 2. I have started to assemble the front suspension. I managed to find a 12mm drill bit, and with a bit of effort both the upper and lower wishbones are now in place.

    I've put the dampers on and the uprights, but think I may have incorrect nuts for my bolts - For attaching the damper to the chassis and the lower bracket.

    The nuts and bolts all come from the bag supplied by Pilgrim. I am trying to use the 16mm (shortest and stubbiest) bolts, which there are 8 of, and the largest nuts (of which there are 8 - so I assume they go together). However the nuts do not fit the bolts. Has anyone else had this problem?

    The second question is...Is there a nut and bolt supplied to tighten the mushroom into the upright, or should I have the one from the donar car?

    I have added a picture to highlight the areas I mean.

    http://www.cobraclub.com/crcforum/user_files/3013.jpg

    Again (like my last question) working on the weekend means I can't phone Pilgrim until Monday.

    All comments welcome.

    Thanks

    Duncan.

    (ps thanks to Steve Gathercol - http://www.softstar.co.uk - for the use of the images. Not my car you see!

    Thanks Steve.

    Duncan.)


  2. #2
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Westonzoyland, Somerset, England.
    Posts
    237

    RE: Am I missing some nuts and bolts?

    Duncan,

    You need to source the 10mm bolts for 'nipping' up the mushroom, either use the exisitng 10mm thread and use a bolt or drill through and use a nut and bolt. I replaced all the donor required bolts/nuts with new ones from Namrick.

    As for the damper bolts, yes the 16mm nuts and bolts are the ones to use, the nuts should fit the bolts, very strange...

    If there is a problem , I am sure Tony at Pilgrim will sort you out quickly


    Regards

    Steve

    :tu :tu

  3. #3
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    on the edge...almost falling off
    Age
    57
    Posts
    8,539

    RE: Am I missing some nuts and bolts?

    Is it possible whilst fitting (forcing) the bolts through the holes that you have damaged the threads slightly and that is why the nuts will not fit? :tu
    BIG TONE


    Mercedes SL owner, definitely NOT a kitcar owner like you lot!


  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Hastings, East Sussex.
    Posts
    82

    RE: Am I missing some nuts and bolts?

    No, the thread is fine on the bolts, I tried them even before fitting the dampers - I like to pair them all off before I start!

    Anyway, I phoned Pilgrim this afternoon and spoke to Mike. After some discussion he said it seems as if the nuts packaged with the bolts are incorrect, and Pilgrim will forward the correct ones on.

    As for the pinch bolt for the mushroom, I have to source that myself.

    Thanks for the feedback though.

    Duncan

Similar Threads

  1. Jag Suspension + stainless steel nuts & Bolts
    By martin_t in forum General Tech Tips & Questions
    Replies: 7
    Last Post: 06-01-07, 05:54 PM
  2. Nuts and bolts again
    By cliffords in forum General Tech Tips & Questions
    Replies: 0
    Last Post: 30-12-05, 03:16 PM
  3. Nuts bolts and paint
    By cliffords in forum General Tech Tips & Questions
    Replies: 8
    Last Post: 07-12-05, 08:45 PM
  4. Re-using Jag nuts & bolts.
    By Andy302 in forum General Tech Tips & Questions
    Replies: 6
    Last Post: 17-07-04, 07:09 PM
  5. Am I missing some nuts and bolts?
    By duncanh in forum Snake Watch & Industry News
    Replies: 3
    Last Post: 30-11-03, 02:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •